Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 10

Zgjidhja e ushtrimit 10 të mësimit 5.1A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Thjeshtoni shprehjet e mëposhtme.

  1. 32×333^{-2} \times 3^3
  2. 34:323^{-4} : 3^2
  3. (31)2(3^{-1})^2
  4. 32×31:333^{-2} \times 3^{-1} : 3^3
  5. (31:32)1(3^{-1} : 3^{-2})^{-1}
  6. (32:31)2:36(3^{-2} : 3^{-1})^2 : 3^{-6}