Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 5

Zgjidhja e ushtrimit 5 të mësimit 4.1Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Dy makineri janë të projektuara që të prodhojnë letra me trashësi 0.3mm. Tabela tregon rezultatet për secilën makineri. Krahasoni prodhimin e secilës nga makineritë, duke kryer llogaritjet e nevojshme. Cila makineri prodhon fletë me trashësi më të afërt me trashësinë e kërkuar?