Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 2

Zgjidhja e ushtrimit 2 të mësimit 1.3A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Shkruani secilën prej shprehjeve të mëposhtme si rrënjë katrore të një numri të vetëm.

  1. 2×3\sqrt{2} \times \sqrt{3}
  2. 5×3\sqrt{5} \times \sqrt{3}
  3. 11×13\sqrt{11} \times \sqrt{13}
  4. 3×7×11\sqrt{3} \times \sqrt{7} \times \sqrt{11}