Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 9

Zgjidhja e ushtrimit 9 të mësimit 1.2Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Përdorni tabelën:

60=16^0 = 1; 61=66^1 = 6; 62=366^2 = 36; 63=2166^3 = 216; 64=12966^4 = 1296; 65=77766^5 = 7776; 66=466566^6 = 46656
  1. për të shpjeguar se pse 36×216=777636 \times 216 = 7776
  2. për të gjetur përfundimin e 46656:3646656 : 36