Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 6

Zgjidhja e ushtrimit 6 të mësimit Vlerësim 8 në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Arjani dhe Beni blenë qese të njëjta me fara perimesh. Ata nxorën vetëm farat e bizeleve nga paketat e tyre dhe rezultatet i shënuan në tabelat e mëposhtme.

  1. Shkruani një vlerësim për probabilitetin e nxjerrjes së një fare bizeleje rastësisht nga një paketë, duke përdorur rezultatet në tabelën: i) e Arjanit; ii) e Benit.
  2. Cili prej tyre ka rezultate që mund të japin një vlerësim më të mirë të probabilitetit? Argumentoni përgjigjen tuaj.