Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 5

Zgjidhja e ushtrimit 5 të mësimit Vlerësim 1 në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Ndërkohë që Toka rrotullohet rreth boshtit të saj, gjithçka në sipërfaqen e saj lëviz bashkë me të. Largesa e përshkuar nga një objekt në sipërfaqen e Tokës në një ditë, si rezultat i këtij rrotullimi, është 3,142xx, ku xx është diametri i rrethit që përshkon objekti. Diana jeton në ekuator, ndërsa Eduardi jeton në Angli, kështu që x=12756x = 12756 km për Dianën dhe x=8134x = 8134 km për Eduardin.

  1. Rrumbullakosni të dyja vlerat e xx në mijëshen më të afërt.
  2. Përdorni përgjigjet tuaja të kërkesës a për të gjetur përafërsisht ndryshesën e largesave që përshkojnë Diana dhe Eduardi në një ditë.