Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 1

Zgjidhja e ushtrimit 1 të mësimit Vlerësim 1 në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Anita renditi numrat e dy bashkësive nga më i vogli te më i madhi. Një çidt numrash në secilën nga listat e mëposhtme është në vendin e gabuar. Tregoni ku ka gabuar Anita dhe renditini numrat në mënyrën e duhur, duke filluar nga më i vogli.

  1. 0,8; 1,9; 3,3; 44; 303; 57,6
  2. -0,07; -2,19; 30; 43,56; 188,0; 194,7