Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 7

Zgjidhja e ushtrimit 7 të mësimit Përsëritje 1 në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Gjeni përfundimet e shprehjeve me numra negativë:

  1. 17 - 28
  2. -189 + (-52)
  3. 9,3 - (-3,3)
  4. -0,62 + 0,19
  5. 14 ×\times (-3)
  6. -1,1 ×\times (-5)
  7. 170 : (-10)
  8. -6,5 : (-1,3)