Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 1

Zgjidhja e ushtrimit 1 të mësimit 8.2Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Tabela tregon gjininë dhe ngjyrën e flokëve të 30 nxënësve të një klase. Një nxënës është zgjedhur rastësisht në klasë. Gjeni probabilitetin që nxënësi i zgjedhur të jetë:

  1. vajzë;
  2. djalë me flokë të errët.