Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 3

Zgjidhja e ushtrimit 3 të mësimit 8.1Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Aleksi rrotullon një ruletë me ngjyra dhe shënon rezultatin në një tabelë. Ai shton një shtyllë në tabelë sa herë që shigjeta ndalon në një ngjyrë të re.

  1. Kopjoni dhe plotësoni tabelën e Aleksit. Çfarë vini re rreth shumës së dendurive relative?
  2. Sa nga ruletat e mëposhtme mund të jenë të Aleksit?
  3. Vizatoni tri ruleta që mund të jenë të Aleksit. Ruletat mund t'i ndani në aq sektorë sa dëshironi.