Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 1

Zgjidhja e ushtrimit 1 të mësimit 8.1Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Eliza rrotullon 4 herë ruletën e paraqitur në figurë. Ajo mendon që, nëse ruleta është e rregullt, atëherë shigjeta do të ndalojë në secilën ngjyrë nga një herë. A ka të drejtë Eliza?