Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 1

Zgjidhja e ushtrimit 1 të mësimit 6.4A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Kopjoni dhe plotësoni identitetet e mëposhtme.

  1. (x+6)(x+2)x2+x+(x+6)(x+2) \equiv x^2 + \square x + \square
  2. (x+5)(x+3)x2+x+(x+5)(x+3) \equiv x^2 + \square x + \square
  3. (x2)(x+8)x2+x(x-2)(x+8) \equiv x^2 + \square x - \square
  4. (x6)(x+2)x2x(x-6)(x+2) \equiv x^2 - \square x - \square
  5. (x5)(x+3)x2x(x-5)(x+3) \equiv x^2 - \square x - \square
  6. (x8)(x+2)x2x(x-8)(x+2) \equiv x^2 - \square x - \square