Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 9

Zgjidhja e ushtrimit 9 të mësimit 6.2A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Janë dhënë funksionet ff dhe gg, të tillë që f(x)=x2f(x)=x^2 dhe g(x)=3x+1g(x)=3x+1. Gjeni:

  1. f(g(x))f(g(x))
  2. g(f(x))g(f(x))
  3. Zgjidhni ekuacionin: f(g(x))=3g(f(x))f(g(x)) = 3g(f(x))