Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 2

Zgjidhja e ushtrimit 2 të mësimit 5.3Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Renditni numrat e mëposhtëm në rendin rritës.

  1. 33.3%; 0.33; 33; 331333\dfrac{1}{3}%
  2. 0.45; 44.5%; 0.454
  3. 0.232; 22.3%; 23.22%; 0.233
  4. 23\dfrac{2}{3}; 0.66; 66.6%; 0.6666
  5. 17\dfrac{1}{7}; 14%; 0.142; 51350\dfrac{51}{350}
  6. 89%; 56\dfrac{5}{6}; 0.866; 67\dfrac{6}{7}