Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 8

Zgjidhja e ushtrimit 8 të mësimit 5.2Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Nga thyesat e mëposhtme, zgjidhni dy që kanë prodhimin më të vogël. Argumentoni zgjedhjen tuaj.

12;38;25;47;110\dfrac{1}{2}; \dfrac{3}{8}; \dfrac{2}{5}; \dfrac{4}{7}; \dfrac{1}{10}