Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 13

Zgjidhja e ushtrimit 13 të mësimit 5.2A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Llogaritni:

  1. 34+125814\dfrac{\dfrac{3}{4} + \dfrac{1}{2}}{\dfrac{5}{8} - \dfrac{1}{4}}
  2. (3418)(34+18)\Big(\dfrac{3}{4} - \dfrac{1}{8}\Big)\Big(\dfrac{3}{4} + \dfrac{1}{8}\Big)
  3. 11278234116\dfrac{1\dfrac{1}{2}-\dfrac{7}{8}}{2\dfrac{3}{4}-1\dfrac{1}{6}}
  4. (235134)(178+314)\Big(2\dfrac{3}{5}-1\dfrac{3}{4}\Big)\Big(1\dfrac{7}{8}+3\dfrac{1}{4}\Big)