Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 6

Zgjidhja e ushtrimit 6 të mësimit 4.1A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Të dhënat e motit për një periudhë 60-ditore, jepen në tabelën e dendurive. Për çdo ditë, është dhënë moti që ka mbizotëruar.

  1. Llogaritni masën e këndit që paraqet një ditë në një diagram rrethor.
  2. Llogaritni masën e këndit për çdo kategori në diagramin rrethor.
  3. Ndërtoni diagramin rrethor që paraqet këto të dhëna.