Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 9

Zgjidhja e ushtrimit 9 të mësimit 3.1A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

ABAB është paralele me CDCD. EHEH pret ABABFF dhe CDCDGG. Jepet FGD=96°\angle FGD = 96\degree. Gjeni këndet e mëposhtme dhe argumentoni përgjigjet tuaja.

  1. EFB\angle EFB
  2. GFB\angle GFB
  3. AFG\angle AFG
  4. CGH\angle CGH
  5. DGH\angle DGH