Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 2

Zgjidhja e ushtrimit 2 të mësimit 2.3Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Faktorizoni plotësisht shprehjet e mëposhtme.

  1. ax+bx+ay+byax + bx + ay + by
  2. cd+bd+cm+bmcd + bd + cm + bm
  3. a2+ab+2a+2ba^2 + ab + 2a + 2b
  4. cd+cememdcd + ce - me - md
  5. a2b+c3d4+a2d4+bc3a^2b+c^3d^4+a^2d^4+bc^3
  6. xy+2x2+x3+2yxy+2x^2+x^3+2y