Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 2

Zgjidhja e ushtrimit 2 të mësimit 1.1Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Një marangoz ka vendosur në stivë 10 fletë rimesoje lisi. Çdo fletë është 0,5 mm e trashë.

  1. Sa e lartë është stiva?
  2. Fletët e rimesos vendosen mbi dërrasa të ndryshme. Gjeni trashësinë e secilës dërrasë tani, në qoftë se më parë secila prej tyre ka qenë: i) 5 cm ii) 3,5 cm iii) 12,25 cm
  3. Sa do të jetë trashësia e dërrasave të mësipërme, në qoftë se ngjitet rimeso në të gjitha anët e secilës prej tyre?