Kopertina e librit Matematika 10-11 (fletore pune)

Zgjidhja e ushtrimit 6

Zgjidhja e ushtrimit 6 të mësimit 2.3 - Zbërthimi i kllapave dhe faktorizimi 1 në librin Matematika 10-11 (fletore pune) nga shtëpia botuese Pegi me autorë Clare Pass.

Pyetja

a) Faktorizoni shprehjet:

  1. x(x+1)+3(x+1)x(x+1) + 3(x+1)
  2. 2y(y4)5(y4)2y(y-4) - 5(y-4)

b) Faktorizoni shprehjet:

  1. x2+5xx^2 + 5x
  2. 2x+102x + 10
  3. Përdorni përgjigjet e kërkesës b për të faktorizuar shprehjen: x2+7x+10x^2 + 7x + 10.