Kopertina e librit Kimia 12

Zgjidhja e ushtrimit 1

Zgjidhja e ushtrimit 1 të mësimit 2.2 në librin Kimia 12 nga shtëpia botuese Pegi me autorë Graham Hill, John Holman dhe Philippa Gardom Hulme.

Pyetja

Kur hyn një tufë rrezesh e përbërë prej protonesh, neutronesh dhe elektronesh hyn në fushën elektrike, ajo ndahet në tri tufa të veçanta (A, B, C).

  1. Cila nga tufat përmban: i) protone; ii) neutrone; iii) elektrone?
  2. Pse këndi i devijimit të tufës së rrezeve C është shumë më i madh se ai i tufës së rrezeve A?
  3. Krahasoni devijimin e një tufe rrezesh alfa me atë të tufës së rrezeve A.