Kopertina e librit Kimia 12

Zgjidhja e ushtrimit 4

Zgjidhja e ushtrimit 4 të mësimit 1.2 në librin Kimia 12 nga shtëpia botuese Pegi me autorë Graham Hill, John Holman dhe Philippa Gardom Hulme.

Pyetja

Njehsoni masën molekulare të krahasuar:

  1. të hidrogjenit H2\text{H}_2
  2. të sulfurit të karbonit CS2\text{CS}_2
  3. të acidit sulfurik H2SO4\text{H}_2\text{SO}_4