Kopertina e librit Kimia 10-11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 3

Zgjidhja e ushtrimit 3 të mësimit Kontrolli i kapitullit 6 në librin Kimia 10-11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë RoseMarie Gallagher dhe Paul Ingram.

Pyetja

Nxehim kristalhidrate të sulfatit të bakrit (II):

  1. Për çfarë shërben akulli?
  2. Si do të ndryshojë ngjyra në provëz?
  3. A është ky një reaksion i prapësueshëm? Çfarë do të thotë kjo?
  4. Shpjegoni pse është i tillë.
  5. Shkruani barazimin për reaksionin e prapësueshëm.