Kopertina e librit Kimia 10-11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 9

Zgjidhja e ushtrimit 9 të mësimit Kontrolli i kapitullit 3 në librin Kimia 10-11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë RoseMarie Gallagher dhe Paul Ingram.

Pyetja

Në bateritë e thjeshta, reaksionet kimike prodhojnë rrymë elektrike.

  1. Në cilën pajisje tjetër prodhohet rrymë elektrike gjatë reaksioneve kimike?
  2. Cili është dallimi kryesor midis kësaj pajisjeje dhe një baterie të thjeshtë?