Kopertina e librit Kimia 10-11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 7

Zgjidhja e ushtrimit 7 të mësimit Kontrolli i kapitullit 1 në librin Kimia 10-11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë RoseMarie Gallagher dhe Paul Ingram.

Pyetja

Shuma e numrave të oksidimit në një përbërje kimike është e barabartë me zero.

  1. Jepni numrin e oksidimit për çdo atom të nënvizuar në secilën nga formulat e mëposhtme.; i) oksid alumini, Al2O3\underline{Al}_{2}\text{O}_{3}; ii) amoniak, NH3\underline{N}\text{H}_{3}; iii) H2CO3(ng)\text{H}_{2}\underline{C}\text{O}_{3\text{(ng)}}, acid karbonik; iv) triklorur fosfori, PCl3\underline{P}\text{Cl}_{3}; v) klorur bakri(I), CuCl\underline{Cu}\text{Cl}; vi) klorur bakri(II),CuCl2\underline{Cu}\text{Cl}_{2}
  2. Krahasoni përbërjet në pikat v dhe vi.