Kopertina e librit Kimia 10-11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 5

Zgjidhja e ushtrimit 5 të mësimit 8.7 në librin Kimia 10-11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë RoseMarie Gallagher dhe Paul Ingram.

Pyetja

  1. Shkruani me fjalë reaksionin e djegies së: i) etanolit; ii) metanit.
  2. Krahasoni produktet në të dyja reaksionet. Çfarë vini re?