Kopertina e librit Kimia 10-11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 1

Zgjidhja e ushtrimit 1 të mësimit 4.5 në librin Kimia 10-11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë RoseMarie Gallagher dhe Paul Ingram.

Pyetja

Jepen vetitë e disa metaleve. Përmendni emra metalesh që i kanë këto veti:

  1. përcjellës i mirë
  2. jotoksik
  3. i fortë
  4. i qëndrueshëm ndaj brejtjes