Kopertina e librit Kimia 10-11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 2

Zgjidhja e ushtrimit 2 të mësimit 2.2 në librin Kimia 10-11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë RoseMarie Gallagher dhe Paul Ingram.

Pyetja

Përcaktoni produktet e elektrolizës së kripërave të shkrira:

  1. klorur natriumi, NaCl\text{NaCl}
  2. oksi alumini, Al2O3\text{Al}_2\text{O}_3
  3. florur kalciumi, CaF2\text{CaF}_2
  4. sulfur plumbi, PbS\text{PbS}