Kopertina e librit Kimia 10-11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 5

Zgjidhja e ushtrimit 5 të mësimit 1.2 në librin Kimia 10-11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë RoseMarie Gallagher dhe Paul Ingram.

Pyetja

Vëreni lakoren e ngrohjes në grafikun e mësipërm.

  1. Sa kohë i duhet akullit të kthehet në lëng që nga momenti që fillon shkrirja?
  2. Sa kohë i duhet ujit të avullojë plotësisht që nga momenti që fillon vlimi?
  3. Përpiqu të gjeni arsyen e ndryshimit midis a dhe b.