Kopertina e librit Fizika 12 (me zgjedhje)

Zgjidhja e ushtrimit 4

Zgjidhja e ushtrimit 4 të mësimit Pyetje mbi Kapitullin 17 në librin Fizika 12 (me zgjedhje) nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë David Sang, Graham Jones, Gurinder Chadha dhe Richard Woodside.

Pyetja

Grafiku i figurës 17.21 paraqet varësinë e rrymës së parësorit të një transformatori nga koha. Intensiteti i rrymës në dytësor është zero.

a) Në të njëjitn sistem boshtesh ndërtoni grafikun e varësisë nga koha të:

  1. fluksit magnetik në bërthamën e transformatorit.
  2. forcës elektromotore të induktuar në parësorin e transformatorit.

b) Si lidhen me njëri-tjetrin dy grafikët e mësipërm?