Kopertina e librit Fizika 12 (me zgjedhje)

Zgjidhja e ushtrimit 1

Zgjidhja e ushtrimit 1 të mësimit Pyetje mbi Kapitullin 17 në librin Fizika 12 (me zgjedhje) nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë David Sang, Graham Jones, Gurinder Chadha dhe Richard Woodside.

Pyetja

Shkruani shprehjet që japin varësinë nga koha të:

  1. tensionit alternativ V.
  2. intensitetit të rrymës alternative I.
  3. fuqisë P të zhvilluar nga kjo rrymë dhe tension.