Kopertina e librit Fizika 12 (me zgjedhje)

Zgjidhja e ushtrimit 15

Zgjidhja e ushtrimit 15 të mësimit Kapitulli 3 në librin Fizika 12 (me zgjedhje) nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë David Sang, Graham Jones, Gurinder Chadha dhe Richard Woodside.

Pyetja

Si quhen këto forca:

  1. shtypja përsipër ujit mbi një trup të zhytur në të;
  2. forca që ushtrojnë mbi njëra-tjetrën dy sipërfaqe që zhvendosen ndërsa janë në kontakt me njëra-tjetrën;
  3. forca që tërhoqi mollën që ra nga pema e Njutonit;
  4. forca që nuk ju lejon të shponi dyshemenë e të bini;
  5. forca që ushtron fija në të cilën është varur një mollë;
  6. forca që na e bën të vështirë të vrapojmë në ujë të cekët.