Kopertina e librit Fizika 12 (me zgjedhje)

Zgjidhja e ushtrimit 12

Zgjidhja e ushtrimit 12 të mësimit Kapitulli 3 në librin Fizika 12 (me zgjedhje) nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë David Sang, Graham Jones, Gurinder Chadha dhe Richard Woodside.

Pyetja

Po të lëshoni nga tarraca një ndërtesë një gur të madh e të vogël, cili prej tyre do ta prekë i pari tokën? Shpjegoni pse.