Kopertina e librit Fizika 12 (me zgjedhje)

Zgjidhja e ushtrimit 23

Zgjidhja e ushtrimit 23 të mësimit Kapitulli 2 në librin Fizika 12 (me zgjedhje) nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë David Sang, Graham Jones, Gurinder Chadha dhe Richard Woodside.

Pyetja

Një top hidhet vertikalisht sipër me shpejtësi fillestare 30ms-1. Tabela 2.6 tregon si ndryshon shpejtësia e topit. (Marrim g=9.81g=9.81 ms-2.)

  1. Plotësoni tabelën.
  2. Ndërtoni grafikun që përfaqëson këto të dhëna.
  3. Me ndihmën e grafikut gjeni sa kohë i është dashur topit për të mbërritur në pikën më të lartë.