Kopertina e librit Fizika 12 (me zgjedhje)

Zgjidhja e ushtrimit 15

Zgjidhja e ushtrimit 15 të mësimit Kapitulli 2 në librin Fizika 12 (me zgjedhje) nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë David Sang, Graham Jones, Gurinder Chadha dhe Richard Woodside.

Pyetja

Grafiku shpejtësi-kohë (figura 2.20) paraqet lëvizjen e një makine në një rrugë të drejtë gjatë 30s.

  1. Përshkruani lëvizjen e makinës.
  2. Nga grafiku përcaktoni shpejtësinë fillestare e atë përfundimtare të makinës.
  3. Përcaktoni nxitimin e makinës.
  4. Duke llogaritur syprinën nën grafik, gjeni zhvendosjen e makinës.
  5. Kontrolloni rezultatin e marrë në pikën d, duke llogaritur zhvendosjen e makinës me formulën s=ut+12at2s=ut + \dfrac{1}{2}at^2.