Kopertina e librit Fizika 12 (me zgjedhje)

Zgjidhja e ushtrimit 12

Zgjidhja e ushtrimit 12 të mësimit Kapitulli 2 në librin Fizika 12 (me zgjedhje) nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë David Sang, Graham Jones, Gurinder Chadha dhe Richard Woodside.

Pyetja

Provat e kryera në sipërfaqen e një rruge të sapondërtuar tregojnë se, kur një makinë rrëshqet mbi të gjatë frenimit, nxitimi i saj është 7.0-7.0ms-2. Vlerësoni largësinë e frenimit të një makine që ecën me shpejtësinë maksimale prej 30ms-1 (rreth 110kmh-1).