Kopertina e librit Fizika 12 (me zgjedhje)

Zgjidhja e ushtrimit 10

Zgjidhja e ushtrimit 10 të mësimit Kapitulli 2 në librin Fizika 12 (me zgjedhje) nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë David Sang, Graham Jones, Gurinder Chadha dhe Richard Woodside.

Pyetja

Një tren përshpejton me nxitim konstant nga 4.0ms-1 në 20ms-1 në 100 sekonda.

  1. Llogaritni nxitimin e trenit.
  2. Duke njohur shpejtësinë fillestare dhe atë përfundimtare, llogaritni shpejtësinë mesatare të trenit.
  3. Llogaritni largësinë e përshkuar nga treni gjatë këtyre 100 sekondave.