Kopertina e librit Fizika 12 (me zgjedhje)

Zgjidhja e ushtrimit 11

Zgjidhja e ushtrimit 11 të mësimit Kapitulli 18 në librin Fizika 12 (me zgjedhje) nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë David Sang, Graham Jones, Gurinder Chadha dhe Richard Woodside.

Pyetja

Një trup që kryen lëkundje harmonike bën dy cikle në 1.0 s. Llogaritni:

  1. periodën T,
  2. frekuencën f,
  3. frekuencën këndore ω\omega.