Kopertina e librit Fizika 12 (me zgjedhje)

Zgjidhja e ushtrimit 11

Zgjidhja e ushtrimit 11 të mësimit Kapitulli 17 në librin Fizika 12 (me zgjedhje) nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë David Sang, Graham Jones, Gurinder Chadha dhe Richard Woodside.

Pyetja

  1. Sa është raporti i numrit të spirave të transformatorit të paraqitur në figurën 17.13a?
  2. Po në atë të figurës 17.13b?
  3. Nëse tensioni në parësorin e secilit prej tyre është 10 V, sa do të jetë tensioni në dytësorë?