Kopertina e librit Fizika 12 (me zgjedhje)

Zgjidhja e ushtrimit 7

Zgjidhja e ushtrimit 7 të mësimit Kapitulli 16 në librin Fizika 12 (me zgjedhje) nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë David Sang, Graham Jones, Gurinder Chadha dhe Richard Woodside.

Pyetja

Induksioni i fushës magnetike të një magneti në sipërfaqen e polit nord të tij është 0.15 T dhe fusha është praktikisht e njëtrajtshme. Përmasat e polit janë 1.0 cm ×\times 1.5 cm. Llogaritni fluksin magnetik pranë këtij poli.