Kopertina e librit Fizika 12 (me zgjedhje)

Zgjidhja e ushtrimit 5

Zgjidhja e ushtrimit 5 të mësimit Kapitulli 14 në librin Fizika 12 (me zgjedhje) nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë David Sang, Graham Jones, Gurinder Chadha dhe Richard Woodside.

Pyetja

Me ndihmën e ligjit të dytë të Kirkofit, gjeni diferencën e potencialeve në skajet e rezistencës R në qarkun e mëposhtëm (figura 14.10), e prej këtu gjeni rezistencën R. (Pranojmë se rezistenca e brëndshme e baterisë është e papërfillshme.)