Kopertina e librit Fizika 12 (me zgjedhje)

Zgjidhja e ushtrimit 28

Zgjidhja e ushtrimit 28 të mësimit Kapitulli 14 në librin Fizika 12 (me zgjedhje) nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë David Sang, Graham Jones, Gurinder Chadha dhe Richard Woodside.

Pyetja

Rezultatet e një eksperimenti për përcaktimin e f.e.m. E dhe rezistencës së brendshme r të një burimi tensioni jepen në tabelën 14.1. Ndrërtoni grafikun dhe përcaktoni këto madhësi.