Kopertina e librit Fizika 12 (me zgjedhje)

Zgjidhja e ushtrimit 26

Zgjidhja e ushtrimit 26 të mësimit Kapitulli 14 në librin Fizika 12 (me zgjedhje) nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë David Sang, Graham Jones, Gurinder Chadha dhe Richard Woodside.

Pyetja

Katër pila identike, secila me f.e.m. 1.5 V dhe rezistencë të brendshme 0.1 Ω\Omega, janë lidhur në seri. Me ta lidhet një llambë me rezistencë 2 Ω\Omega. Llogaritni intensitetin e rrymës në qark.