Kopertina e librit Fizika 12 (me zgjedhje)

Zgjidhja e ushtrimit 24

Zgjidhja e ushtrimit 24 të mësimit Kapitulli 14 në librin Fizika 12 (me zgjedhje) nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë David Sang, Graham Jones, Gurinder Chadha dhe Richard Woodside.

Pyetja

Një bateri me f.e.m. 5 V dhe rezistencë të brendshme 2 Ω\Omega lidhet me një rezistencë të jashtme 88 Ω\Omega. Vizatoni diagramin e qarkut dhe llogaritni intensitetin e rrymës në të.