Kopertina e librit Fizika 12 (me zgjedhje)

Zgjidhja e ushtrimit 23

Zgjidhja e ushtrimit 23 të mësimit Kapitulli 14 në librin Fizika 12 (me zgjedhje) nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë David Sang, Graham Jones, Gurinder Chadha dhe Richard Woodside.

Pyetja

  1. Një burim rryme 10 V me rezistencë të brendshme të papërfillshme lidhet me një rezistencë 100 Ω\Omega. Llogaritni intensitetin e rrymës në të.
  2. Tani në qark lidhim një ampermetër me rezistencë 5 Ω\Omega. Sa do të tregojë ai?