Kopertina e librit Fizika 12 (me zgjedhje)

Zgjidhja e ushtrimit 17

Zgjidhja e ushtrimit 17 të mësimit Kapitulli 14 në librin Fizika 12 (me zgjedhje) nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë David Sang, Graham Jones, Gurinder Chadha dhe Richard Woodside.

Pyetja

Tri rezistenca 20 Ω\Omega, 30 Ω\Omega dhe 60 Ω\Omega janë lidhur në paralel. Zgjidhni cilat nga vlerat e mëposhtme jep rezistencën e tyre të njëvlerëshme.