Kopertina e librit Fizika 12 (me zgjedhje)

Zgjidhja e ushtrimit 9

Zgjidhja e ushtrimit 9 të mësimit Kapitulli 1 në librin Fizika 12 (me zgjedhje) nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë David Sang, Graham Jones, Gurinder Chadha dhe Richard Woodside.

Pyetja

Tokës i duhet një vit për t'u rrotulluar rreth Diellit në largësinë 150 milionë kilometra. Llogaritni shpejtësinë e Tokës në orbitë. Shpjegoni pse kjo është vlera mesatare e shpejtësisë.