Kopertina e librit Fizika 12 (me zgjedhje)

Zgjidhja e ushtrimit 16

Zgjidhja e ushtrimit 16 të mësimit Kapitulli 1 në librin Fizika 12 (me zgjedhje) nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë David Sang, Graham Jones, Gurinder Chadha dhe Richard Woodside.

Pyetja

Një notare kap shpejtësinë 2.0 ms-1 në ujë të qetë. Ajo niset të kalojë me not një lumë ku rryma e ujit e ka shpejtësinë 0.80 ms-1. Llogaritni shpejtësinë rezultante të notares. (Duhet të jepni madhësinë dhe drejtimin.)