Kopertina e librit Fizika 12 (me zgjedhje)

Zgjidhja e ushtrimit 14

Zgjidhja e ushtrimit 14 të mësimit Kapitulli 1 në librin Fizika 12 (me zgjedhje) nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë David Sang, Graham Jones, Gurinder Chadha dhe Richard Woodside.

Pyetja

Ju ecni 3.0 km drejt veriut e pastaj 4.0 km drejt lindjes.

  1. Llogaritni largësinë e plotë që keni përshkruar.
  2. Bëni një vizatim të trajektores që keni ndjekur (në shkallë) dhe me ndihmën e tij, gjeni zhvendosjen tuaj rezultante. Jepni madhësinë dhe drejtimin e saj.
  3. Verifikoni përgjigjen që i dhatë pikës b, duke kryer llogaritjet për të gjetur zhvendosjen.